Mehiläisen Hoivapalvelut ehkäisee koronavirustartuntoja ja on varautunut epidemiaan hyvissä ajoin

Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeintä ja siksi tavoitteenamme on rajoittaa epidemian leviämistä sekä suojata niin asukkaitamme, kuin henkilökuntaamme tartunnoilta.

Mehiläisen Hoivapalvelut ehkäisee koronavirustartuntoja ja on varautunut epidemiaan hyvissä ajoin

Asukkaidemme turvallisuus on meille tärkeintä ja siksi tavoitteenamme on rajoittaa epidemian leviämistä sekä suojata niin asukkaitamme, kuin henkilökuntaamme tartunnoilta.

Käynnistimme Hoiva Mehiläisessä varautumisen mahdolliseen koronavirusepidemiaan jo 28.2.2020 heti ensimmäisten koronavirustapausten tultua julkisuuteen.

Seuraamme tiivisti ja noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia koronavirusepidemian ehkäisyyn ja hallintaan.

Mehiläiseen on perustettu eri liiketoimintojen asiantuntijoista koostuva pandemiatyöryhmä, joka kokoontuu päivittäin, ohjeistaa liiketoiminta-alueita toimenpiteistä ja julkaisee nettisivuillamme viikoittain koosteen Mehiläisen valmistautumisesta ja toimenpiteistä pandemiatilanteessa.

Hyvä hygienia ja tartunnan leviämisen ehkäisy on tärkeintä

Olemme varmistaneet hyvän käsihygienian toteutumista ohjeilla, julisteilla, videoilla sekä käytännön harjoituksilla.

Noudatamme THL:n ja Työterveyslaitoksen ohjeita siivouksessa sekä kiinnitämme erityistä huomioita tartunta- ja kosketuspintojen puhdistukseen.

Meille ei tulla sairaana töihin ja noudatamme riittävää varoaikaa töihin palatessa. Henkilöstömme pääsee joustavasti koronatesteihin omien drive in testauspisteidemme ansiosta. Hengitysinfektioiden hoidossa noudatamme riittäviä varotoimia ja käytämme ohjeiden mukaisia suojaimia. Perustimme suojaimien varmuusvaraston jo 6.3.2020 ja varmistamme riittävien suojainten saannin kansainvälisten hankintakanaviemme kautta.

Rajoitimme jo varhain ulkopuolelta tulevia vierailuja yksiköissämme ja kielsimme ne kokonaan 16.3.2020 hallituksen linjauksen mukaisesti. Tämän myötä olemme tehostaneet yhteydenpitoa läheisiin etäyhteyksien avulla. Olemme keskeyttäneet päivä- ja työtoimintamme sekä ohjanneet hallinnon henkilökuntaa etätöihin.

Henkilökuntaa on ohjeistettu toistuvasti tartuntatilanteisiin varautumisessa

Tiedotamme henkilökuntaan koronavirustartuntaan liittyvistä oireista sekä olemme antaneet toimintaohjeistuksen, mikäli itsellään tai asukkaalla epäilee tartuntaa ja yksikköön saapuminen sairaana on ehdottomasti kielletty. Ulkomailta palanneet työntekijät olemme ohjeistaneet 14vrk mittaiseen poissaoloon työstä.

Käytössämme on myös konsultoivan geriatrin, psykiatrin sekä infektiolääkärin palvelut.

Toiminnan turvaaminen epidemiatilanteessa

Seuraamme päivittäin sekä henkilöstön määrää, että sairaspoissaoloja yksiköissämme ja huolehdimme henkilökunnan saatavuudesta vahvistamalla työntekijäverkostoa sisäisillä siirroilla Mehiläisen muista liiketoiminnoista, kattavalla sijaisverkostollamme sekä uusilla yhteistyökumppanuuksilla

Hyvä ja turvallinen arki asukkaillemme edellyttää sitä, että hoitohenkilöstömme pysyy terveinä.  Kaikilla työntekijöillämme on käytössä Mehiläisen digiklinikan palvelut.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä saan tietoa koronaviruksesta?

THL ajankohtaista koronaviruksesta

www.mehilainen/koronavirus

Jos epäilet itselläsi koronavirusta voit tehdä oiretestikyselyn omaolo.fi

Voinko vierailla läheiseni luoda hoivakodissa?

Koska kaikki asukkaamme kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään, joille koronavirusinfektio voi olla hengenvaarallinen, ovat hallituksen linjauksen mukaan kaikki vierailut kielletty kodeissamme. Jos läheisenne on saattohoidossa, järjestämme vierailun erityisiä suojatoimia noudattaen, joten olethan etukäteen yhteydessä yksikön esimieheen näissä tilanteissa vierailun sopimista varten.

Siivotaanko hoivakodissa riittävästi?

Noudatamme THL:n ja Työterveyslaitoksen ohjeita siivouksessa sekä kiinnitämme erityistä huomioita tartunta- ja kosketuspintojen puhdistukseen.

Miten voin ilahduttaa läheistäni, kun en saa tulla vierailulle?

Asukkaallemme on tärkeää, että hänestä välitetään ja hänelle voi soittaa tai lähettää tekstiviestin vaikka kuvan kera hoitajien puhelimeen. Myös perinteinen kirje tai kortti ilahduttaa häntä varmasti, myös kukkalähetykset ovat mahdollisia. Pyrimme myös järjestämään videoyhteyksiä läheisille mahdollisuuksien mukaa

Voinko hakea läheiseni ulkoilemaan kanssani?

Hallituksen linjauksen mukaisesti yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä karanteenin kaltaisissa olosuhteissa ja siksi ulkoilut heidän kanssaan kodin ulkopuolella on kielletty. Voimme ulkoilla kotimme suojatulla pihalla turvallisesti. Vaikka läheisenne olisi alle 70- vuotias, voimme joutua rajoittamaan ulkoilua sen takia, että kodissamme on asukkaita, jotka ovat yli 70-vuotiaita, toivomme ymmärrystä asian suhteen, meille on tärkeää huolehtia heidän turvallisuudestaan.