Onnikoti Alma

5a0306c201356867560942
5a0306c16f02b353442925
5a0306c15cb71285601655
5a030719d031a889447352
5a0543d3674e8538914293
PlayPause
previous arrow
next arrow


Onnikoti Alma ei toistaiseksi ota vastaan uusi asiakkaita.

Hoivapalveluiden 7 paikkainen tilapäishoitokoti Alma tarjoaa kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville lapsille kuntouttavaa tilapäishoitoa yksilöllisesti, arjen toimintoja ja tavoitteita tukien. Palvelemme pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia perheitä, joissa on kehitysvammainen tai erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Tilapäishoitoa tarvitsevan perheenjäsenen voi tuoda Almaan vanhempien loman tai omaishoitajan vapaan ajaksi. Lasten hoitojaksot vaihtelevat päivähoidosta useampaan viikkoon.

Asuminen meillä

Alma tarjoaa mahdollisuuden normaalin päivärytmin säilyttämiseen siten, että lapsi voi jatkaa päivähoitoaan tai koulunkäyntiään tilapäishoitojakson aikana. Toimintamme on lapsilähtöisesti suunniteltua, tavoitteellista sekä virikkeellistä. Laadimme yhdessä läheisten kanssa jokaiselle lapselle henkilökohtaisen kuntouttavan hoitosuunnitelman, minkä pohjalta toimimme.

Toiminta

Hoitomme soveltuu paitsi kehitysvammaisille myös vaikeavammaisille tai autistisille lapsille ja nuorille. Ulkoilemme ja retkeilemme paljon lähiympäristössä. Myös lähellä sijaitseva uimahalli on aktiivisesti käytössämme. Lisäksi askartelemme ja leivomme yhdessä lasten kanssa. Teemme tiivisti yhteistyötä perheiden kanssa ja osallistumme mm. lasten verkostopalavereihin. Tarjoamme myös asumisvalmennusjaksoja lapsen siirtyessä itsenäiseen asumispalveluun.

Kodit ja yhteistilat

Alma on pieni ja kodikas, seitsemänpaikkainen yksikkö. Yhden hengen huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Lisäksi käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme ja välillä ruokailemme lasten kanssa alakerran ruokalassa. Almassa on myös yhteisiä tiloja mm. Hiljainen huone rauhoittumiseen tai muuhun erilliseen toimintaan sekä yhteinen oleskelutila missä on mahdollisuus leikkimiseen sekä tv:n katseluun.

Kodin ympäristö

Alman asukkailla on mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun talon sisäpihalla, lapsille aidatulla leikkialueella. Lisäksi ympäristöstä löytyy puistoja ulkoiluun.

Henkilöstö

Almassa on ammattitaitoinen, osaava ja pitkäaikainen henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla. Henkilökunta on ollut mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön ohjaamana.

Tulo-ohjeet

Alma sijaitsee Vantaalla kehäradan varressa, Louhelan juna-aseman vieressä.

Parkkipaikkoja löytyy runsaasti talon takaa. Sisäänkäynti Almaan D-ovesta, Uomatien puolelta.