Onnikoti Annika

Asuminen meillä

Tarjoamme Onnikoti Annikassa asumis-, hoiva-, sekä kuntoutuspalveluja asiakaslähtöisesti ja asiakkaan omaa toimintakykyä aktivoivasti asianmukaisissa, turvallisissa ja kodikkaissa tiloissa. Empaattinen ja ystävällinen henkilökunta on aina asukkaan käytössä valmiina tukemaan, kuntouttamaan ja auttamaan.

Ravintopalveluistamme olemme erityisen kuuluisia; meillä on erinomaisen maukas kotiruoka. Asukkaat saavat vaikuttaa mieltymystensä mukaan ravinnon sisältöön ja jokaisella on oma toiveruokapäivä. Huolehdimme ravinnon monipuolisuudesta sekä mm. erilaisten juhlapyhien ja vuodenaikojen perinteistä ja erikoisuuksista.

Onnikoti Annikaan voi tulla asumaan myös tilapäisesti. Intervallihoito on suunniteltu helpottamaan esim. omaishoitajien arkea. Kotimme on turvallinen paikka tilapäishoitoa tarvitsevalle, paikalla on ammattitaitoinen, haasteisiin tottunut henkilökunta ympäri vuorokauden. Intervallijaksoon voidaan tarvittaessa sisällyttää myös vaikkapa asioimispalveluja asiakkaan tarpeiden mukaan.

Toiminta

Hoitotyömme pohjautuu kirjallisiin hoitosuunnitelmiin, jotka laadimme jokaiselle asukkaalle ammattitaidolla. Kotimme henkilökunnan päätarkoitus on järjestää ja turvata asukkaille laadukas elämä. Kaikki toimintamme suunnitelu laaditaankin asukkaan itsemäärämisoikeus, toiveet sekä toimintakyky huomioiden. Tavoitteenamme on tarjoilla vaikeavammaisille asukkaillemme elämää ja tuntemuksia; oman elämän subjektina oloa.

Onnikoti Annikan henkilökunta on sitoutunut järjestämään monenlaisia, vaihtelevia virikkeitä ja aikuiskasvatuksellista toimintaa asiakkaan arkeen. Oman tilan ja asiakkaan itsensämäärittelemien reviirien kunnioittaminen ja vaaliminen ovat osa henkilökunnan työnkuvaa. Arjessa asiakkaan todellinen kohtaaminen ja tilanteissa asiakkaan vierelle pysähtyminen on kodissamme yhteinen toimintatapa.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Annika on kaunis, valoisa ja avara tiilirakennus. Huoneet ovat viihtyisiä ja kodikkaita. Huoneet on mahdollista sisustaa itse, mutta ne voi saada halutessaan myös valmiiksi kalustettuina. Vakituisia asiakaspaikkoja on 14 ja intervallia tai muuta tilapäishoitoa tarvitseville paikkoja on kaksi.

Kodissamme on korkeatasoiset, juuri remontoidut keittiö, saniteettitilat ja sauna. Myös oleskelutilat ovat tilavat, korkeat ja mukavat. Kodistamme voi myös osallistua kodin ulkopuolisiin työtoimintoihin.

Kodin ympäristö

Onnikoti Annika sijaitsee merellisellä Merikarvialla länsirannikolla. Kotia ympäröivät marjaisat metsät, kauniit kalliot ja kotoisat terassit. Merikarvian terveyskeskus sijaitsee aivan kotimme vieressä, joten terveyspalvelut ovat nopeasti ja helposti saatavilla. Kunnan keskustaan matkaa on n.1 kilometri, niinpä kaupat, tori, monitoimitalo, uimahalli ja jäähalli ovat myös kävelyetäisyyden päässä. Myös kirkko ja seurakuntatalo ovat lähellämme. Meren lisäksi Merikarvialla virtaa luonnonkaunis joki, kodista voi kävellä ihastelemaan virtaavaa jokea.

Henkilöstö

Henkilökuntamme palvelee asukkaitamme ympäri vuorokauden. Kotimme henkilökunta on ammattitaitoista ja koulutettua. Lisäksi henkilökunnalta vaadittavia elementtejä ovat nykyaikaisen humanistisen ihmiskäsityksen ja sosiaalialan palveluluonteen ymmärtäminen ja omaksuminen. Vahva empatian kyky sekä vastuuntuntoisuus, positiivisuus, joustavuus ja muuttuvien tilanteiden sietokyky ovat niitä taitoja, joita kotimme henkilökunta myös työssään tarvitsee.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Tulo-ohjeet

Pori 56 km
Tampere 150 km
Helsinki 290 km
Vaasa 154 km
Jyväskylä 270 km