Onnikoti Perttula

Asuminen meillä

Onnikoti Perttulassa on 40 tuetun asumisen paikkaa ja 30 työtoiminnan asiakaspaikkaa. Haluamme tarjota asiakkaillemme puitteet onnelliselle elämälle. Toimintamme perustuu laatulupauksellemme: yksilöllinen hyvä elämä!

Toiminta

Onnikoti Perttulassa tavoitteenamme on parhaita käytäntöjä hyödyntämällä mahdollistaa asiakkaille mahdollisimman yksilöllinen tuki heidän itsensä näköiseen elämään. Onnikoti Perttulassa asiakkaan saama palvelukokonaisuus ei muodostu kaavamaisesti, vaan sen pohjana on yksilölliset tarpeet huomioonottava palvelutarpeen kartoitus sekä tämän pohjalta räätälöity kuntoutus- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaa laadittaessa otamme huomioon asukkaan omat toiveet, voimavarat ja kehittämisalueet. Vaalimmekin yhteisöllisyyttä, kodikkuutta ja ihan tavallista elämää kodissamme.

Kodit ja yhteiset tilat

Tarjoamme tuetun asumisen palveluita Hämeenlinnassa Perttulan alueella. Asumispalvelut on rakennettu tavalliseen asuntokantaan. Tarjoamme kodikasta asumista yksin asuville, pariskunnille sekä pienissä yhteisasumisen ratkaisuissa. Kodikkuus tarkoittaa meillä pientä ryhmäkokoa, viihtyisää asuntoa sekä vaikutusvaltaa kodin asioihin. Toteutamme kodeissamme osallistavaa asiakastyötä, minkä tavoitteena on toimintakyvyn harjoittaminen sekä asukkaan omatoimisuustaitojen kehittäminen.  Erilaisia tuetun asumisen ratkaisuja olemme räätälöineet yksiöihin, kaksioihin sekä kolmioihin. 

Kodin ympäristö

Onnikoti Perttula sijaitsee idyllisessä maalaismaisemissa, jota ympäröi metsät ja pellot, mutta kaikki tärkeimmät palvelut sijaitsevat Hämeenlinnan keskustassa, 5 kilometrin päässä. Lähimmälle kaupalla tulee matkaa 2,5km. Perttulan asukkailla on käytettävissä kesäisin oma ranta, josta on mukava pulahtaa uimaan lämpimässä kesäsäässä.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.