Tervetuloa tutustumaan green care -yhteisöömme

Toimintamme johtoajatuksena on tarjota mahdollisimman omaehtoinen, normaali ja turvallinen koti kaikille asukkaillemme kaupungissa tai maalla luonnonrytmejä mukaillen. Palvelumme on tarkoitettu kehitysvammaisille ja tukea tarvitseville. Toimimme green care-ajattelun mukaisesti ja erityistä eläinavusteinen hoivatyö on meille tuttua. Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä ja säilyttämässä maaseudun elinvoimaisuutta. Haluamme myös pitää huolta maaseutumaisemasta sekä käyttää lähiruokaa.

Toiminta-ajatuksemme ”asukkaan päämiehisyys osoittaa suunnan, yhteisö asettaa rajat” mahdollistaa asukkaillemme mahdollisimman omaehtoisen elämän. Luonnonrytmien mukaan eläminen näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme monin eri tavoin. Päivätoimintamme sisältö sekä eläintenhoitoon liittyvät askareet rytmittyvät vuodenaikojen mukaan. Työssämme näemme luonnon eheyttävän ja voimaannuttavan vaikutuksen asukkaisiimme. Siksi olemme valinneet luonnonläheisyyden yhdeksi arvoksemme.

Yhteisössämme on paljon erilaisia eläimiä, jotka hoitavat niin meidän työntekijöiden kuin asukkaidenkin mielenterveyttä. Maatilamme tallilla asustavat hevoset, possut ja kanat. Kesäisin niityllämme vaeltelee lammaskatras.

Kaupunkikotien läheisyydessä on tukiasuntopaikkoja. Perhekodin asukkailla on mahdollisuus kokeilla tukiasumista ja tehdä yökyläretkiä maaseutukotiimme.

Hevosavusteiset palvelut

Tallimme Vikkelä tuottaa monipuolisia hevospalveluita perhe- ja palvelukotien asukkaille, muille erityisryhmille ja yksityisille harrastajille. Talli tarjoaa hevosavusteista toimintaa, sosiaalipedagogista hevostoimintaa, ratsastustunteja koulu-, este ja maastossa ratsastuksessa sekä hevoskerhotoimintaa ja merkkisuorituksia halukkaille.

Talvi- ja kesälomien aikana tallilla järjestetään ratsastus- ja hevostoimintaleirejä ja -kursseja. Hevosen kanssa toimimme yhteistyössä ja molemminpuolisessa vuorovaikutuksessa, joten kumpikin osapuoli (hevonen ja asiakas) oppivat tuntemaan toisensa entistä paremmin.

Tallitoiminnassa hevosen hyvinvointiin ja hoitoon pohjautuva toiminta auttaa asiakasta elämässä myös tallin ulkopuolella. käsittelemään hevosia erilaisten tehtävien ja vuodenajat huomioivien teemojen kautta. Tehtävissä ja teemoissa asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet ovat huomioitu.

Toiminta on aina suunnitelmallista. Hevostoiminta ja ratsastus järjestetään pienryhmissä tai yksilöllisessä ohjauksessa, jolloin asioiden käsittelylle jää riittävästi aikaa. Tallin tapahtumia ja mieleen nousseita kysymyksiä pohdimme yhdessä ohjaajan kanssa.

Mikäli haluat lisätietoja tai osallistua toimintaan, ota yhteyttä palautelomakkeen kautta tai soita numeroon 050 3076 206.