Onnikoti Alvar

VetreaElo_Alvar_PartanenLamusuoOy
VetreaElo_Alvar_PartanenLamusuoOy_2
VetreaElo_Alvar_©Partanen & Lamusuo Oy_5
previous arrow
next arrow

Onnikoti Alvar tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille henkilöille. Onnikodeille on tärkeää, että jokainen asukas voi elää ja asua kuten haluaa sekä keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Jokaisen asukkaan yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa ja uutta teknologiaa käytetään hoitotyön tukena mm. viriketoiminnassa, turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Laadukkaan hoivan ja kuntoutuksen lisäksi asukas voi halutessaan valita  ylläpitävää kuntoutusta, joka sisältää niin fyysisen, psyykkisen – ja sosiaalisen kuntoutuksen elementit.

Onnikoti Alvarissa on 17 ympärivuorokautista, pysyväisluontoista tehostetun palvelun kotia sekä yksi huone asumisvalmennukseen/asumiskokeiluun tai intervalliasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 25–27,5 m2 välillä. Asukas voi sisustaa asunnon mieleisekseen. Jokaisessa asunnossa on mm. varaus minikeittiölle ja suurimmassa osassa on oma uloskäynti terassille, jossa voi nauttia itse keitettyä aamukahvia ja seurata päivän kulkua.

Asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet tapaturmaisesti tai neurologisen sairauden seurauksena. Onnikoti Alvarin henkilöstöllä on erityisosaamista Parkinsonin taudin sekä ALS:n hoidossa. Asukkaat valitaan kaupungin palveluohjauksen kautta. Asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä.

Asukkaat valitaan kaupungin palveluohjauksen kautta. Asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen tai myös muista palveluyksiköistä.

Asumispalveluyksikön sisäilmeen on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo, jonka suunnittelemat hoitorakennukset on luotu kokonaisvaltaisesti toimiviksi edistämään hyvinvointia ja terveyttä, unohtamatta elämyksellistä tilakokemusta. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilat on suunniteltu mieleenpainuviksi paikoiksi, joissa viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä.