Onnikoti Aarre

Onnikoti Aarre valmistui syksyllä 2018 ja sijaitsee Sipoon Nikkilässä luonnonläheisellä, rauhallisella asuntoalueella, hyvien ja keskeisten kulkuyhteyksien varrella.

Aarre2
Aarre1
Yhteiset solun tilat
jumppatila
Toisen solun yhteiset tilat
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Onnikoti Aarre tarjoaa asumista ja päivätoimintaa kehitysvammaisille nuorille aikuisille ja aikuisille, jotka eivät vammaisuutensa vuoksi kykene itsenäiseen asumiseen kotona tai läheisten luona. Yksi toimintayksikön ryhmäkodeista on tarkoitettu autismikirjon henkilöille.

Toiminta

Kehitysvammainen asukas on oman elämänsä asiantuntija.

Hyödynnämme kehitysvammaisten ja heidän läheistensä asiantuntemusta yksiköiden ja toiminnan suunnittelussa. Perustamme palvelumme asukkaiden omille merkityksellisiksi koetuille asioille. Kannustamme ja tuemme asukkaita esittämään omia toiveitaan, tekemään omia valintojaan ja toteuttamaan omia vahvuuksiaan. Avustamme yksilöllisesti asukkaan toiveita ja tarpeita kunnioittaen.

Onnikoti Aarteessa tuemme asukkaitamme siten, että heillä on mahdollisuus opiskella, työskennellä tai osallistua päivätoimintaan. Tavoite toiminnassa on se, että asukkaamme kokevat arjen mielekkäänä.

Kodit ja yhteistilat

Palvelukotimme tilat sijaitsevat kaikki yhdessä tasossa ja niiden suunnittelun valmistelussa ovat olleet mukana niin kehitysvammaisten läheiset kuin Sipoon kuntakin. Onnikoti Aarteessa on 15 palveluasumisen paikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille ja kuusi tuetun asumisen paikkaa omatoimisempaa asumista varten. Ryhmäkoti on jaettu kolmeen eri pienryhmään.

Huonekoko on 25m2 sisältäen wc-/kylpyhuoneen. Asunnot ovat asiakkaan lukittavissa ja asukkaalla on mahdollisuus kalustaa ja sisustaa huoneensa toivomallaan tavalla. Oman huoneen lisäksi jokaisessa pienryhmäkodissa on pienkeittiöllä varustettu oleskelutila, jossa voi ruokailla, seurustella ja tavata esim. vierailijoita. Tämän lisäksi kiinteistössä on yksi isompi yhteinen ruoka- ja monitoimitila, johon voidaan järjestää yhteisruokailua ja tilaisuuksia, joihin mahtuu koko talon asukkaat, omaisia ja henkilökunta. Tila voidaan myös jakaa osiin. Tämän yhteistilan yhteydessä on myös palvelukodin valmistuskeittiö. Yksikössä on asiakkaiden käytössä sauna pesutiloineen, ja saunominen ja peseytyminen onnistuvat apuvälineitäkin käyttäen.

Kodin ympäristö

Onnikoti Aarteella on turvallinen aidattu ulkoilupiha istutuksin ja puutarhakalustein sekä on hyvät mahdollisuudet ulkoilla myös lähialueella kevyen liikenteen väyliä pitkin. Kodin läheisyydessä on upeat ulkoilumaastot. Retkeilemme myös Aarteen omalla autolla.

Henkilöstö

Onnikoti Aarre työllistää toistakymmentä hoiva-alan ammattilaista. Lämminhenkinen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on asukkaidemme tukena ympäri vuorokauden.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Aarteen asukkaaksi voi hakeutua olemalla yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimeen tai Onnikoti Aarteen yksikönjohtajaan.

Tulo-ohjeet

Paikallisliikenteen bussit liikennöivät säännöllisesti Helsingistä, Keravalta ja Porvoosta Sipooseen. Kotimme pihalla on myös hyvät paikotustilat.