Onnikoti Aurinkokulma

Onnikoti Aurinkokulma on 16-paikkainen vakituisen asumisen asumispalveluyksikkö kehitysvammaisille sekä erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Aurinkokulma
20210426_122007
20210426_122828
20210426_122302
20210426_122252
20210426_121757
20210426_121744
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Onnikoti Aurinkokulma toimii vuonna 2014 täysin peruskorjatuissa tiloissa Noormarkun keskustassa. Meillä on 16 asumispaikkaa. Asukashuoneet ovat kahdessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollisuus tarvittaessa. Kaikilla asukkaillamme on oma huone, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen.

Maittava ja monipuolinen ruokamme valmistuu toisen yksikkömme Onnikoti Aurinkolinnan keittiössä. Asukkailla on mahdollisuus viikoittain pidettävässä asukaspalaverissa osallistua ruokalistan suunnitteluun. Huomioimme ruokalistan suunnittelussa myös juhlapyhät.

Toiminta

Toimintamme perustuu asiakaskohtaisiin hoitosuunnitelmiin, jotka laadimme yhdessä asiakkaan kanssa. Toimimme yksikössämme asiakaslähtöisesti kuntouttavaa työotetta käyttäen. Kunnioitamme asukkaan itsemääräämisoikeutta ja huomioimme asukkaiden toiveet toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Henkilökuntamme on motivoitunut ja innostunut järjestämään asukkaillemme monenlaista virikkeellistä toimintaa liikunnasta musiikillisiin hetkiin. Järjestämme myös leiri- ja kerhotoimintaa osana asukkaiden arkea.

Kodit ja yhteistilat

Asumisyksikkömme on kodinomainen, valoisa ja viihtyisä asumisyksikkö. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus oman huoneen sisustamiseen. Asukashuoneemme ovat laatusuosituksen mukaiset. Asukkailla on käytössään myös viihtyisät oleskelu- ja saunatilat. Lisäksi meillä on viihtyisä ja turvallinen piha-alue ja hyvät liikuntamahdollisuudet lähiympäristössä.

Kodin ympäristö

Onnikoti Aurinkokulma sijaitsee Noormarkun keskustassa. Palvelut ja hyvät liikuntamahdollisuudet ovat lähellä asumisyksikköämme. Kauppa, kirjasto- ja apteekkipalvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Terveyskeskuspalvelut sijaitsevat 1,5 km päässä. Myös Onnikoti Aurinkolinnan kuntosali ja poreallas ovat Onnikoti Aurinkokulman asukkaiden käytössä. Lisäksi oma päivätoimintayksikkömme Onnikoti Aurinkopaja tarjoaa mahdollisuuden työ- ja päivätoimintaan osallistumiselle arkisin.

Henkilöstö

Aurinkoinen, osaava ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Jokaisella asukkaallamme on nimetty omahoitaja, joka huolehtii asukkaan hyvinvoinnista ja asioiden hoidosta kokonaisvaltaisesti. Kaikki hoitajamme huolehtivat vuorossa ollessaan asukkaan laadukkaasta ja asianmukaisesta hoidosta.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Aurinkokulman asukkaaksi voi tulla sopimalla asiasta oman kotikunnan sosiaalityöntekijän kanssa.