Onnikoti Aurinkolinna

Onnikoti Aurinkolinna on 16-paikkainen vakituisen asumisen asumispalveluyksikkö kehitysvammaisille sekä erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Aurinkolinna
20210426_120307
20210426_120221
20210426_120229
20210426_120315
20210426_120151
20210426_120140
20210426_120156
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Onnikoti Aurinkolinna toimii vuonna 2018 valmistuneissa tiloissa Noormarkun keskustassa. Meillä on 16 asumispaikkaa. Asukashuoneet ovat kahdessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollisuus tarvittaessa. Kaikilla asukkaillamme on oma huone, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen.

Maittava ja monipuolinen ruokamme valmistuu yksikkömme omassa keittiössä. Asukkailla on mahdollisuus viikoittain pidettävässä asukaspalaverissa osallistua ruokalistan suunnitteluun. Huomioimme ruokalistan suunnittelussa myös juhlapyhät.

Toiminta

Toimintamme perustuu asiakaskohtaisiin hoitosuunnitelmiin, jotka laadimme yhdessä asiakkaan kanssa. Toimimme yksikössämme asiakaslähtöisesti kuntouttavaa työotetta käyttäen. Kunnioitamme asukkaan itsemääräämisoikeutta ja huomioimme asukkaiden toiveet toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Henkilökuntamme on motivoitunut ja innostunut järjestämään asukkaillemme monenlaista virikkeellistä toimintaa liikunnasta musiikillisiin hetkiin. Järjestämme myös leiri- ja kerhotoimintaa osana asukkaiden arkea.

Kodit ja yhteistilat

Asumisyksikkömme on kodinomainen, valoisa ja viihtyisä asumisyksikkö. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus oman huoneen sisustamiseen. Asukashuoneemme ovat laatusuosituksen mukaiset. Asukkailla on käytössään myös viihtyisät oleskelu- ja saunatilat. Saunatiloissamme lisänä poreallas. Meillä on myös oma kuntosali. Lisäksi meillä on viihtyisä ja turvallinen piha-alue ja hyvät liikuntamahdollisuudet lähiympäristössä.

Kodin ympäristö

Onnikoti Aurinkolinna sijaitsee Noormarkun keskustassa. Palvelut ja hyvät liikuntamahdollisuudet ovat lähellä asumisyksikköämme. Kauppa, kirjasto- ja apteekkipalvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Terveyskeskuspalvelut sijaitsevat 1,5 km päässä. Lisäksi oma päivätoimintayksikkömme Onnikoti Aurinkopaja tarjoaa mahdollisuuden työ- ja päivätoimintaan osallistumiselle arkisin.

Henkilöstö

Aurinkoinen, osaava ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Jokaisella asukkaallamme on nimetty omahoitaja, joka huolehtii asukkaan hyvinvoinnista ja asioiden hoidosta kokonaisvaltaisesti. Kaikki hoitajamme huolehtivat vuorossa ollessaan asukkaan laadukkaasta ja asianmukaisesta hoidosta.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Aurinkolinnan asukkaaksi voi tulla sopimalla asiasta oman kotikunnan sosiaalityöntekijän kanssa.