Onnikoti Eloranta

Tarjoamme ympärivuorokautista asumispalvelua ja hoivaa kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat eriasteista tukea ja ohjausta elämässään.

olympialaisten avaus
Kävelyllä
Ranta
Hevoset
Eloranta järvi
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Asumispalveluun kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka ovat välttämättömiä asukkaan jokapäiväiselle suoriutumiselle. Näitä ovat avustaminen ja ohjaus liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruokataloudessa ja siivouksessa, sekä toiminnat terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Yhteisesti sovitut arvomme ja eettiset periaatteemme ovat:

 • Ihmisarvo
 • Itsemääräämisoikeus
 • Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus
 • Yhteisöllisyys
 • Hyvä ammattitaito, työyhteisön hyvinvointi
 • Yhteistyö ja keskinäinen arvonanto

Hyvän asumispalvelun periaatteemme ovat:

 • Turvallinen, hyvä koti
 • Vaikutusmahdollisuudet
 • Yksilöllisyys ja yksityisyys
 • Tärkeät ihmissuhteet
 • Virikkeellinen elämä

Toiminta

Tavoitteenamme on asiakaslähtöinen, yhteisöhoidon menetelmiä soveltava palvelu kodikkaassa ympäristössä. Ammattitaitoinen henkilöstömme omaa kuntouttavan ja ohjaavan työotteen. Onnikoti Elorannassa elämme mahdollisimman tavallista elämää tavallisessa asuinympäristössä.

Elämä kotona muodostuu tavallisista kodin puuhista ja askareista, joihin jokainen kykyjensä mukaan osallistuu. Jokaiselle asukkaalle pyritään löytämään jokin vastuualue tai -tehtävä, jonka hän osaa hoitaa. Asukkaiden yksilöllistä harrastustoimintaa tuetaan avustamalla ja ohjaamalla heitä, järjestämällä kuljetuksia tai saattamalla heitä omiin harrastuksiin.

Päivätoiminta kodin ulkopuolella

Palvelukodin oma päivätoiminta alkoi huhtikuussa 2013. Tilat sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä palvelukodilta. Ryhmässä on kerrallaan n. 5 asiakasta ja 2 ohjaajaa. Asiakkailla on mahdollisuus käydä palvelukodin järjestämässä päivätoiminnassa 1-5 päivänä viikossa. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen tarpeen, kunnon ja kiinnostuksen mukaan.

Kodin päivittäiset aktiviteetit

Kotona oleville asukkaille järjestetään ohjattua toimintaa. Toimintavoi olla ulkoilua, liikuntaa, musiikkia, leipomista, maalaamista, askartelua, lukemista, keskustelua eri teemoista, pieniä retkiä jne.

Kodit ja yhteistilat

Tilamme on saneerattu vanhasta perinteikkäästä osuuskaupan kiinteistöstä. Kodissamme on yhteensä 15 asukaspaikkaa. Asuinhuoneet ovat pääsääntöisesti 1-hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Lisäksi asukkailla on käytössään viihtyisät isot oleskelutilat ja turvallinen pihapiiri. Tiloissa ja piha-alueella on otettu esteettömyys hyvin huomioon, minkä johdosta myös liikuntarajoitteistenkin on helppo liikkua.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pielavedellä Säviän kylässä.

Henkilöstö

Työntekijöiden rooli on tukeva ja ohjaava – pyritään siihen, ettei tehdä asioita asukkaan puolesta. Kaikki kotimme ohjaajat vastaavat työvuorossaan asukkaan hyvästä hoidosta ja ohjauksesta sekä ovat tietoisia heidän asioistaan. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omaohjaaja, joka perehtyy tarkemmin asukkaan kokonaistilanteeseen, hyvinvointiin ja asioiden hoitoon.

Meille asukkaaksi?

Palvelumme perustuu palvelukodin ja kuntien solmimaan ostopalvelusopimukseen. Asukas maksaa palvelukodille vuokraa asumisestaan ja ylläpitomaksun, joka muodostuu lähinnä ateriakustannuksista.