Onnikoti Kartano

Onnikoti Kartano sijaitsee eteläisessä Keski-Suomessa Joutsassa. Kotimme soveltuu ympäri vuorokauden avustamista ja ohjausta tarvitseville kehitysvammaisille asukkaille. Pitkäaikaisen asumisen lisäksi tarjolla on asukaspaikkoja myös lyhytaikaisia hoitojaksoja varten esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.

lataus3
5a1fd4b23653e282645821
5a1fd4ac7f76c225913397
5a1fd4b6beecb999004835
PlayPause
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Maaliskuussa 2017 valmistunut kotimme sijaitsee rauhallisella ja kauniilla asuinalueella Joutsan keskustan välittömässä läheisyydessä. Onnikoti Kartano tarjoaa asukkailleen kodikkaan, viihtyisän ja yhteisöllisen asuinympäristön. Kotimme tilat ovat esteettömät, valoisat ja ajanmukaiset.

Toiminta

Onnikoti Kartanossa asukkaiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia tuetaan monimuotoisella virike- ja kuntoutustoiminnalla. Toiminnan järjestämisessä otetaan huomioon myös asukkaidemme toiveet. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus osallistua oman halunsa ja voimavarojensa mukaan myös kodin yhteisiin arkiaskareisiin. Myös Joutsan kunta järjestää työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toimintakeskus Helperin toimintaan asukkaamme voivat halutessaan osallistua.

Toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Jokaiselle asukkaalle tehdään yksilöllinen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma, jossa määritellään hänen tavoitteidensa, toiveidensa ja toimintakykynsä mukainen tuen tarve sekä itsemääräämisoikeuden toteutuminen. Onnikoti Kartanon viikko-ohjelma sisältää yhteisökokouksen, jossa jokaisen asukkaan ääni ja toive tulee kuulluksi.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Kartanossa on 16 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on inva-mitoitettu wc- ja kylpyhuone. Huoneensa asukas voi kalustaa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös yksiköstä. Asukkailla on käytössään myös yhteiset oleskelutilat; ruokasali ja oleskelutila, joissa viihdytään yhdessä; ruokaillaan ja harrastetaan sekä osallistutaan arjen askareisiin ja viriketoimintaan. . Lisäksi kodilla on oma iso ja viihtyisä piha omenapuineen, marjapensaineen ja grillikatoksineen.

Asukkaamme voivat turvallisesti, omien voimavarojen mukaan elää kodissamme mahdollisimman itsenäisestä elämää, kuitenkin yhdessä toisten kanssa.

Kodin ympäristö

Onnikoti Kartanossa on suojaisa, kaunis ja esteetön piha-alue vanhan maalaistalon pihapiirissä. Sisäpihalle on teetetty puutarhasuunnitelma, jonka keskeisinä ajatuksina ovat toiminnallisuus, kokemuksellisuus ja turvallisuus. Puutarhan rakentaminen aloitettiin keväällä 2017.

Joutsan keskustan palvelut ovat lähellä. Asioimaan lähdetään usein yhdessä ohjaajan kanssa.

Henkilöstö

Koulutettu ja sitoutunut henkilöstömme on asukkaidemme tukena ympäri vuorokauden. Henkilöstön perustehtävänä on asukkaiden omatoimisuuden ja toimintakyvyn tukeminen sekä turvallisen arjen turvaaminen.

Päivitämme henkilökuntamme osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Kartanoon voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Kaikissa tapauksissa asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin; kuten asumis-, kuntoutus- ja hoitotukeen. Kodin henkilökunta auttaa hakemusten teossa.