Onnikoti Kauriala

Onnikoti Kaurialan toiminnan tavoitteena on tuottaa ympärivuorokautista asumispalvelua, tukiasumista ja työtoimintaa nuorille aikuisille ja aikuisille kehitysvammaisille ja autismiskirjon henkilöille. Asukkaat ovat täysi-ikäisiä kehitysvammaisia ja/tai autisminkirjon ihmisiä, joilla valtaosalla on kehitysvammansa tai autisminkirjonsa lisäksi merkittäviä psyykkisiä sairauksia, somaattisia sairauksia tai näiden yhdistelmiä. Yksikkö tarjoaa työtoimintaa myös mielenterveyskuntoutujille.

Tehostetun palvelun yksikkö on pieni, jonka vuoksi yhteisöllisyys korostuu. Asukkaat osallistuvat kodin kaikkiin arjen toimintoihin voimavarojensa mukaisesti.

Onnikoti Kaurialassa on 9 tehostetun palveluasumisen paikkaa, 16 tuetun asumisen paikkaa sekä työtoiminta kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

IMG-20220707-WA0007
Kauraiala
IMG-20220707-WA0006
IMG-20220707-WA0004
Kauriala2
Kauriala3
Kauriala4
IMG-20220707-WA0009
IMG-20220707-WA0008
IMG-20220707-WA0003
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Palvelukokonaisuutemme on valtakunnallisesti ainutlaatuisen laaja-alainen, joka mahdollistaa asukkaan portaittaisen etenemisen taitojen kehittyessä. Asumis- ja hoivapalveluiden lisäksi toimintakenttämme kattaa työtoiminnan, virkistystoiminnan sekä konsultoivan psykiatrin palvelut. Osaamisemme painopistealueet ovat psykiatrisesti oirehtivat ja haastavasti käyttäytyvät henkilöt kohderyhmiemme sisällä.

Haluamme tarjota asiakkaillemme puitteet onnelliselle elämälle. Toimintamme perustuu laatulupauksellemme: yksilöllinen hyvä elämä! Periaatteemme eivät ole vain kauniita sanoja, vaan ne ovat pitkällä aikavälillä todeksi elettyä elämää! Mitattuja tuloksiamme ovatkin pitkäkestoiset asiakassuhteet, asiakkaiden kuntoutuminen sekä korkea asiakastyytyväisyys.

Toiminta

Onnikoti Kaurialassa tavoitteenamme on parhaita käytäntöjä hyödyntämällä mahdollistaa asiakkaille mahdollisimman yksilöllinen tuki heidän itsensä näköiseen elämään.

Onnikoti Kaurialassa asiakkaan saama palvelukokonaisuus ei muodostu kaavamaisesti, vaan sen pohjana on yksilölliset tarpeet huomioonottava palvelutarpeen kartoitus sekä tämän pohjalta räätälöity kuntoutus- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaa laadittaessa otamme huomioon asukkaan omat toiveet, voimavarat ja kehittämisalueet. Vaalimmekin yhteisöllisyyttä, kodikkuutta ja ihan tavallista elämää kodissamme.

Kaikki asukkaamme yhdessä muodostavat laajan sosiaalisen verkoston. Monipuoliset toimintamuotomme tarjoavat kosketuspinnan tähän verkostoon, mikä puolestaan mahdollistaa vertaistuen toteutumisen. Tätä kautta on syntynyt tiiviitä kaveruussuhteita sekä avioliittoonkin johtaneita parisuhteita. Toisaalta nämä toiminnot osaltaan auttavat meitä huomioimaan sosiaalisten suhteiden katvealueet, joita ovat erityisesti illat, viikonloput, lomat ja juhlapyhät.

Tuen määrä vaihtelee asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Tehostetussa palveluasumisissa henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden ja kevyemmin tuetuissa asumismuodoissa palvelusopimuksen sekä akuutin tarpeen mukaisesti. Kaikissa asumisluokissa on käytettävissä konsultoivan psykiatrin palvelut sekä ympärivuorokautinen yhteys päivystävään hoitajaan, joka saapuu tarpeen vaatiessa paikalle.

Kodit ja yhteistilat

Ympärivuorokautinen asumispalvelu sijaitsee nelikerroksisen kerrostalon 3. kerroksessa ja käsittää kaikkiaan 9 asukaspaikkaa. Asuinhuoneet ovat kooltaan erisuuruisia: 21,0 m2- 31,5 m2 ja kaikissa asunnoissa on oma wc ja kylpyhuone. Kodissa on yhteinen keittiö- ja ruokailutila sekä oleskelutila, sauna – ja pyykkihuoltotilat. Tehostetun asumispalvelun tilat ovat esteettömät.

Talon 1. ja 2. kerroksessa on 12 asuinhuoneistoa, jotka on kohdennettu tukiasumiseen. Asunnot ovat tilavia yksiköitä ja kaksioita kooltaan 41,5 m2- 52 m2 suuruisia ja niissä on oma keittiö, kylpyhuone ja parveke. Muutamassa huoneistossa on oma sauna. Molemmissa kerroksissa on 62,5 m2 suuruinen huoneisto, joka soveltuu yhteisöasumiseen. Näissä asunnoissa on asukkailla omat huoneet sekä yhteiset keittiö, wc ja suihkutilat. Näillä asunnoilla on lisäksi käytössään yhteiset oleskelutilat kerroksen yhteydessä. Kaikki asunnot ovat esteettömiä.

Talon pohjakerroksessa on suuri, yhteinen, kaikkien talon asukkaiden käytössä oleva kokoontumis- ja harrastetila, keittiö ja ruokailutila sekä työtoimintatila. Pohjakerroksessa on myös neuvottelutila. Piha-alue on viihtyisä sisäpiha, jossa on myös kalustettu patio ja grilli yhteiseen oleskeluun sekä ajan viettoon. Talossa on hissi, jolla pääsee katutasosta esteettömästi tehostetun palvelun yksikköön.

Kodin ympäristö

Onnikoti Kauriala sijaitsee rauhallisella, mutta keskeisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä Hämeenlinnassa Kaurialan kaupunginosassa.

Henkilöstö

Turvallisessa ja viihtyisässä kodissamme asukkaiden psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista vastaa ammattitaitoinen, moniammatillinen henkilöstö. Asukkaiden käytettävissä on säännöllisesti konsultoivan psykiatrin palvelut.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.