Onnikoti Kerttu

20220615_121220
20220615_121145
20220615_121556
20220615_122943
20220615_122502
20220615_122528
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Tarjoamme Onnikoti Kertussa ympärivuorokautisia asumis-, hoiva-, sekä kuntoutuspalveluja asiakaslähtöisesti ja asiakkaan omaa toimintakykyä aktivoivasti; asianmukaisissa, turvallisissa ja kodikkaissa tiloissa.

Onnikoti Kerttu on erityisen tunnettu ammattitaitoisesta ja palveluhenkisestä henkilökunnastaan, joka on harjaantunut vuosien myötä hyvin taitavaksi ja sujuvaksi kokonaisuudeksi. Asukas on meillä kaiken keskiössä ja koko toiminta suunnitellaan jokaiselle asukkaalle hänen toiveitaan ja kykyjään kunnioittaen ja kuunnellen. Onnikoti Kerttu on lisäksi kuuluisa monipuolisesta, ravintorikkaasta ja maukkaasta ruuastaan. Intervallihoitomme toimii aktiivisesti ja on suosittua.

Toiminta

Hoitotyömme pohjautuu kirjallisiin hoitosuunnitelmiin, jotka laadimme jokaiselle asukkaalle ammattitaidolla. Kotimme henkilökunnan päätarkoitus on järjestää ja turvata asukkaille laadukas elämä. Kaikki toimintamme suunnittelu laaditaankin asukkaan itsemääräämisoikeus sekä toimintakyky huomioiden ja ensisijaisesti asukasta kuunnellen. Kodin arjessa huomioidaan jatkuvasti aikuiskasvatuksellisuus, ohjaajan helppo lähestyttävyys, sekä asukkaan oikeanlainen ja aito kohtaaminen.

Onnikoti Kertun tärkeimpiä toimintoja on myös hyvin onnistunut ja jokaisen asukkaan tarpeisiin räätälöity, ohjattu vapaa-ajan toiminta. Onnikoti Kertussa on joka päivä paikalla vapaa-ajan ohjaaja, jonka kanssa asukkaat yhdessä suunnittelevat erilaisia retkiä, peli-iltoja, elokuvakäyntejä, kerhoja ja vaikka mitä; jokaiselle jotain. Erityisen suosion on saanut kasvihuoneprojekti, jossa asukas saa seurata, miten siemenestä kasvaa hyvällä hoidolla satoa.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Kerttu on mukava ja erityisen kodikas tiilirakennus. Kotia leimaa rentous, hyväksyvä ja ymmärtävä ilmapiiri. Asukkaat ovat hyvin tiivis ”perhe”, erilaisuuksistaan huolimatta. Kaikki ovat kodissamme tärkeitä ja ainutlaatuisia.

Asukkaidemme henkilökohtaiset huoneet ovat viihtyisiä asukkaansa näköisiä. Huoneet on mahdollista sisustaa itse, mutta huoneen voi saada halutessaan myös valmiiksi kalustettuina. Asiakaspaikkoja on 14. Kodissamme on kahdet erilliset oleskelutilat sekä peli/viriketila. Näin mahdollistetaan, että erilaisille tuokioille on oma tila.

Kodin ympäristö

Onnikoti Kerttu sijaitsee aivan kaupungin ytimessä kauniilla kallioisella ja kumpuilevalla rinnetontilla. Kotia ympäröivät mukavat lenkkeilymaastot ja marjaisat metsäalueet. Harrastukset ovat kävelymatkan päässä; samoin kodin ulkopuoliset työtoiminnat. Myös terveyskeskus ja kauppatori sekä kirjasto ja uimahalli ovat lähellä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme palvelee asukkaitamme ympäri vuorokauden. Kotimme henkilökunta on ammattitaitoista ja koulutettua. Lisäksi henkilökunnalta vaadittavia elementtejä ovat nykyaikaisen humanistisen ihmiskäsityksen ja sosiaalialan palveluluonteen ymmärtäminen ja omaksuminen. Vahva empatian kyky sekä vastuuntuntoisuus, positiivisuus, joustavuus ja muuttuvien tilanteiden sietokyky ovat niitä taitoja, joita kotimme henkilökunta myös työssään tarvitsee.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.