Onnikoti Omenapuu

5b644ad8c062e495120811
5b644ad9072ec163840486
5b644ad87eee4204534158
5b644ad871d7d514922652
101327894_584697428846458_6342878820226909961_n
PlayPause
previous arrow
next arrow

Onnikoti Omenapuu tarjoaa asumispalveluja kehitysvammaisille. Onnikoti Omenapuun palvelu on ympärivuorokautista palveluasumista, tuettua asumista sekä työ- ja päivätoimintaa. Kotimme on avattu heinäkuussa 2018 Hämeenlinnan Jukolaan lähelle kaikkia palveluita. Kodissamme on neljä ryhmäkotia, jotka on kohdennettu asiakkaan palvelutarpeen, iän ja toimintakyvyn mukaisesti.

Asuminen meillä

Asukkaidemme hyvä elämä, turvallisuuden tunne ja omatoimisuuden vahvistaminen ovat toimintamme lähtökohtia. Asumispalvelu on kokonaisuus, joka luodaan aina kullekin asukkaalle sopivaksi palvelupaketiksi. Onnikoti Omenapuussa asuminen sisältää monipuolista toimintaa ja sen myötä mahdollisuuden itsensä toteuttamiseen. Työ- ja päivätoimintaan on mahdollisuus osallistua yksikön pihapiirissä sijaitsevassa työtoimintatilassa. Lisäksi työtoimintaa toteutetaan erilaisina talon töinä yksikön tiloissa tai pihapiirissä tai ohjatusti yksikön ulkopuolella. Onnikoti Omenapuun arkeen sisältyy monipuolista ryhmätoimintaa; liikuntaa erityisliikunnanohjaajan vetämissä ryhmissä, ulkoilua turvallisella piha-alueella sekä lähiympäristössä. Onnikoti Omenapuun asukkaiden on myös mahdollista osallistua vireään retki- ja virkistystoimintaan.

Kaikissa ryhmäkodeissa asumispalveluun sisältyy avustaminen ja ohjaus liikkumisessa, kaikissa arjen toiminnoissa sekä ateria- pyykki- ja siivouspalvelut.

Toiminta

Tuemme asukkaitamme siten, että heillä on mahdollisuus opiskella, työskennellä tai osallistua päivätoimintaan. Tavoite toiminnassa on se, että asukkaamme kokevat arjen mielekkäänä.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Omenapuu on kodikas 40-paikkainen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava koti. Tilat ovat esteettömät ja yhdessä tasossa. Koti on jaettu neljään eri ryhmäkotiin.

Raike: 8-paikkainen pienryhmäkoti, joka tarjoaa palvelua autismin kirjon sekä autettua asumista tarvitseville asiakkaille.

Valkeakuulas: 10-paikkainen ryhmäkoti enemmän hoivaa tarvitseville kehitysvammaisille.

Aroma: 11-paikkainen ryhmäkoti nuoremmille kehitysvammaisille.

Huvitus: 11-paikkainen, nuorille kehitysvammaisille kohdennettu koti.

Asunnot ovat tilavia, suuruudeltaan 25 m2 ja kaikissa asunnoissa on oma wc- ja suihkutila. Asunnoissa on tarvittaessa peruskalustus, mutta asiakkailla halutessaan on mahdollisuus kalustaa ja sisustaa huoneensa mieleisekseen. Asunnoissa on kiinteää säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille sekä tilaa kunkin tarvitsemille apuvälineille. Jokaisessa ryhmäkodissa on pienkeittiöllä varustettu oleskelutila, jossa voi ruokailla yhdessä, seurustella ja järjestää yhteistä toimintaa.

Onnikoti Omenapuun tilat on suunniteltu siten, että ryhmäkodit ovat erillisiä koteja ja niihin kaikkiin on oma sisäänkäynti. Lisäksi Onnikoti Omenapuussa on tilava ruokailu- ja monitoimitila, joka on kaikkien ryhmäkotien asukkaiden käytössä. Tila mahdollistaa monenlaisen harrastustoiminnan sekä juhlien ym. yhteisöllisyyttä sekä sosiaalista vuorovaikutusta edistävän toiminnan. Tilan yhteydessä on myös valmistuskeittiö. Yksikössä on lisäksi asiakkaiden käytössä sauna pesutiloineen sekä yhteinen pyykkihuone.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee hyvien keskeisten kulkuyhteyksien varrella. Jukolan asuinalueella on myös kauppa-, kirjasto- ja apteekkipalvelut sekä seurakunnan ja lähiökeskuksen tarjoamaa toimintaa. Onnikoti Omenapuussa on kaksi piha- aluetta, joista toinen on turvallinen aidattu ulkoilupiha ryhmäkoti Raiken asukkaille ja toinen, avoin piha-alue. Kodin pihapiirissä sijaitsee myös erillinen rakennus, joka toimii työ- ja päivätoiminnan tilana. Kodista on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun kevyen liikenteen väyliä pitkin luonnonläheiseen Ahveniston ulkoilualueeseen.

Henkilöstö

Kotimme henkilökunta muodostuu innostuneista kehitysvamma- alan osaajista, joilla on sosiaali- ja terveysalan koulutus. Ulkopuolisena osaamisena ostetaan erityisliikunnan harrastepalveluita. Autisminkirjon asiakkaiden hoito- ja huolenpito on painottunut toiminnassamme.

Henkilökunta panostaa laadulliseen, asukkaan yksilölliseen hoivaan ja ohjaukseen. Yksilökohtainen ohjaus vaatii henkilöstöltä monipuolista osaamista ja herkkyyttä huomioida kunkin asukkaan erityiset tarpeet. Henkilöstömme on valmis kohtaamaan haastavimpiakin asiakkaista. Onnikoti Omenapuun valmistuskeittiössä työskentelee oma kokki.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Omenapuun asukkaaksi voi hakeutua olemalla yhteydessä oman kunnan vammaispalveluihin.