Onnikoti Rantarinne ja Rantaviita

Asuminen meillä

Pienet ja kodikkaat yksikkömme sijaitsevat Kuopion Päivärannassa. Tarjoamme ympärivuorokautista asumispalvelua sekä tukiasumista kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville.

Onnikoti Rantaviita

Onnikoti Rantaviita on kuusipaikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö. Yksikkömme on pieni ja kodinomainen, jossa yhteisöllisyys korostuu voimakkaasti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, joka on sisustettu asukkaan omien toiveiden mukaisesti. Onnikoti Rantaviidan yhteiset tilat ovat avarat ja kaikkien asukkaiden käytössä on olohuone, keittiö, monitoimitila, WC:t sekä remontoidut suihku- ja saunatilat. Oma pihapiiri mahdollistaa myös piha- ja puutarhatöiden teon ja mukavan turvallisen ulkoilun.

Onnikoti Rantarinne

Onnikoti Rantarinne on viisipaikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö, kauniin Kallaveden äärellä. Pihapiiri on iso ja se mahdollistaa monipuolisen ulkoilun, piha- ja puutarhatöiden teon, sekä pienten joukkuepelien pelaamisen omassa pihapiirissä. Onnikoti Rantarinteellä jokaisella asukkaalla on oma huone ja huoneen sisustuksessa on otettu huomioon asukkaan omat toiveet. Yhteiset tilat koostuvat olohuoneesta, keittiöstä, suihku- sauna ja wc-tiloista sekä monitoimitilasta

Tukiasunnot

Tukiasuntomme sijaitsevat Onnikoti Rantaviidan ja Rantarinteen läheisyydessä, Kuopion Päivärannassa. Kaikki tukiasuntopaikkamme sijaitsevat kerrostaloissa. Tukiasunto asumisen tavoitteena on tukea asukkaita selviytymään mahdollisimman itsenäisesti arjesta. Ohjaajamme antavat ohjausta ja tukea elämän kaikissa osa-aluissa, huomioiden yksilöllisen tuen tarpeen. Tukiasukkaat ovat osa yhteisöllisyyttämme ja heillä jokaisella on mahdollisuus viettää aikaa myös tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Tukiasukkaille järjestetään monipuolista toimintaa niin tukiasunnoilla, kuin tukiasuntojen ulkopuolella.

Toiminta

Toimintaamme ohjaa green care – ajattelu sekä yhteisöllisyys. Tarjoamme laadukasta ja monipuolista päivätoimintaa viitenä arkipäivänä viikossa. Hyödynnämme toiminnassamme asumisympäristömme luontoa, luonnonmateriaaleja, puutarhaa ja eläintoimintaa. Päivätoimintamme suuntautuu vähintään kaksi – kolme kertaa viikossa Savulahteen, Vikkelä-talliin, jossa asukkaamme pääsevät tekemään monipuolisia tallitöitä. Vikkelässä asuu hevosia, poneja sekä possuja.

Kotiemme arjessa asukkaamme osallistuvat jokapäiväisiin arkiaskareisiin, kuten ruoanlaittoon, pyykkihuoltoon ja siivoukseen. Haluamme rakentaa arjesta asukkaiden näköisen antamalla heille mahdollisuuden vaikuttaa toimintaamme ja tarjoamalla heille monipuolisen sekä viihtyisän kodin. Jokainen asukas on meille tärkeä ja huomioimme toiminnassamme kunkin yksiköllisyyden sekä yksikölliset toiveet ja tarpeet.

Henkilöstö

Henkilöstömme koostuu moniammatillisestä tiimistä ja kaikilla on sosiaali- ja terveysalan koulutus. Luonto- ja eläintoiminnan osaamista Lisäksi yksikössämme työskentelee siivooja sekä kiinteistömies.