Onnikoti Ravuri

dav
5d835f4100963160557102
5d83687fd2ed3968818982
PlayPause
previous arrow
next arrow

Tarjoamme Hollolassa asumispalveluita ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville ja autisminkirjoon kuuluville henkilöille. Onnikotien vammaispalveluiden päätavoite on tarjota yksilöllisistä apua, tukea, ohjausta ja kannustusta.

Asuminen meillä

Hiirulan asumisyksikkö
Hiirulassa asukkaat voivat asua vakituisesti tai tilapäisesti. Hiirula valmistui Hollolaan alkuvuodesta 2010. Talo sijaitsee maalaisympäristössä, luonnon keskellä, kuitenkin lähellä Hollolan kirkonkylän palveluita. Tarjoamme vakituista sekä tilapäistä asumista erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Hiirulassa on mukavasti tilaa kymmenelle vakituiselle ja kahdelle tilapäiselle asukkaalle. Hiirulassa vallitsee hyvä yhteishenki, ja asiakkaita kunnioitetaan yksilöinä.

Kiikun talli
Kiikun tallin päivätoiminnassa tehdään tavallisia maatilan töitä, kuten hoidetaan tilan eläimiä, liikutaan lähiluonnossa, tehdään pihatöitä ja leivotaan. Uskilan uusissa tiloissa järjestämme esimerkiksi liikuntaa, taiteita ja keittiötöitä sisältävää päivätoimintaa.

Päivätoiminta Kiikun tallilla
Päivätoiminta Kiikun tallilla koostuu monenlaisista maatilan puuhista. Pääpaino on hevosissa ja poneissa, mutta myös vuohet, lehmät, kanit, kissat ja koira kaipaavat päivätoimintalaisten huolenpitoa. Päivätoiminnan uudet tilat valmistuivat kesällä 2010 ja ne mahdollistavat muun muassa osallistumisen ruoan valmistukseen, leipomiseen ja askarteluun.

Lenkkeilemme idyllisessä maalaismiljöössä, ajamme poneilla ja ratsastamme hevosella. Hevosista kiinnostuneille lisää iloa tuo myös tallin hevosten seuraaminen ja kannustaminen yhdessä raveissa, sekä paikan päällä että television välityksellä.

Päivätoiminta Uskilassa
Päivätoiminnan aloitimme Uskilassa heinäkuussa 2016. Uskilan monipuoliset ja erityisryhmien tarpeiden mukaisesti perusteellisesti remontoidut tilat mahdollistavat paljon mielekästä uutta toimintaa. Urheilukentällä harrastamme pallopelejä, ja talvella kenttä jäädytetään luistelukäyttöön. Musiikkia ja muita taiteita varten on tarjolla soittimia, ohjausta ja hyvät tilat. Keittiötyöt onnistuvat hyvin entisen koulun keittiössä. Erilaiset terapiamuodot mahdollistuvat myös Uskilassa, ja aistihuone on suunnitteilla rakennukseen. Lisäksi vanhan koulun perinteitä jatketaan siten, että asiakkaiden luku-, kirjoitus- ja laskutaitoja pidetään yllä säännöllisellä harjoittelulla.

Huvikummun asumisyksikkö
Huvikumpu on kodikas ympärivuorokautista hoivaa tarjoava koti, joka toimii Uskilan kanssa samassa rakennuksessa. Huvikummusta löytyy 12 asukaspaikkaa, joista neljä asuntoa sisältävät keittiövahvuuden. Entisen koulun täysin uudistetut tilat erilaisine mahdollisuuksineen ovat asukkailla kattavasti käytössä niin arjessa kuin juhlassakin.

Onnikoti Ravurin eri kotien tarjoamat mahdollisuudet ovat kaikkien asiakkaidemme käytössä. Esimerkiksi Uskilan uusista tiloista tai Kiikun tallin eläimistä pääsevät siis nauttimaan myös muiden kotiemme asukkaat.

Itsenäistyvien asunnot Huvikummussa
Syksyllä 2017 Uskilaan valmistui neljä uutta tukiasuntoa asiakkaidemme itsenäistymistä tukemaan. Näissä yksiöissä on kaikissa omien kylpyhuoneiden lisäksi omat keittiöt.
Uusien tukiasuntojemme kautta tuemme asiakkaidemme kasvua ja elämänpolkua ja kannustamme heitä ottamaan lisää vastuuta itselleen. Tukiasunnot tarjoavat mahdollisuuden itsenäistymiseen turvallisesti, sillä viereisen asumisyksikön palvelut ja sen vuorokauden ympäri palveleva henkilökunta ovat aina saatavilla ja tukena.

Onnikoti Ravurin eri kotien tarjoamat mahdollisuudet ovat kaikkien asiakkaidemme käytössä. Esimerkiksi Uskilan uusista tiloista tai Kiikun tallin eläimistä pääsevät siis nauttimaan myös muiden kotiemme asukkaat.

Toiminta

Tavoitteemme toiminnassa on se, että asukkaamme kokevat arjen mahdollisimman mielekkäänä. Kehitämme ja ylläpidämme asukkaidemme toimintakykyä sekä huomioimme jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet. Kokemuksemme kehitysvammapalveluista on etuna pyrkiessämme tarjoamaan asiakkaiden arkeen kaiken tarvittavan ja tekemään siitä mielekkään. Asukkaidemme hyvinvointi ja onnellisuus ovat tärkeimmät asiat kodeissamme.

Työssämme kunnioitamme ja arvostamme asukkaitamme yksilöinä, mutta edistämme samalla aasukkaille tärkeää yhteisöllisyyttä ja osallistamme heitä vastuulliseen toimintaan yhteisön hyväksi. Luonnon ja eläimien kunnioittaminen on toiminnassamme keskeistä, mikä sopii hyvin rauhalliseen maaseutuympäristöömme. Ruuaksi valmistamme maittavaa kotiruokaa aina omassa keittiössämme. Iloa arkeemme tuovat myös monet erilaiset retket lähiympäristöstä kaukaisempiin kohteisiin, jotka tila-automme ja bussimme mahdollistavat.

Onnikoti Ravurin luonnon positiivisia vaikutuksia ammattimaisesti ja vastuullisesti hyödyntävällle päivätoiminnalle on myönnetty keväällä 2017 Green Care Finland ry:n LuontoHoiva-laatumerkki.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökuntamme tekee työnsä täydellä sydämellä. Jokaisella asukkaalla on oma nimetty omaohjaaja.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Ravurin asukkaaksi voi hakeutua olemalla yhteydessä kuntayhtymän vammaispalveluihin.