Onnikoti Retiisi

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Mehiläisen kehitysvammaisten palvelukoti Onnikoti Retiisi sijaitsee Kuopion Petosessa. Palvelukodissa on 20 asukaspaikkaa ja päivätoiminnassa panostetaan vahvasti luonnonläheisyyteen, eli ns. green care -ajatteluun. Kodissamme on valmistuskeittö ja oma kokki, joka valmistaa herkullista kotiruokaa asukkaillemme.

Asuminen meillä

Tavoitteena mahdollisessa päiväkotiyhteistyön ideoinnissa on pyrkiä löytämään ratkaisuja, joista niin alueen lapsiperheet kuin asukkaatkin voisivat hyötyä. Asumispalveluun kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka ovat välttämättömiä asukkaan jokapäiväiselle suoriutumiselle. Näitä ovat avustaminen ja ohjaus liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruokataloudessa ja siivouksessa, sekä toiminnat terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Toiminta

Onnikoti Retiisissä tullaan hyödyntämään Mehiläiseen 1.11.2017 liittyneen Onnikoti Suomalaisen green care -osaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kodin päivätoiminnassa luonnonläheisyys on tärkeässä roolissa yhteisöllisyyden lisäksi.

Luonnonläheisyys voi näkyä esimerkiksi siinä, että asuinympäristön luonto, luonnonmateriaalit tai vaikkapa hoivakodin omat kotieläimet linkitetään asukkaita inspiroivalla tavalla heidän arkeensa ja päivätoimintaan.

Kodin ulkopuolelle suuntautuva toiminta on Mehiläisen vammaispalveluissa tärkeää, eli toimintaa ei haluta rajoittaa vain kodin sisäpuolelle. Onnikoti Retiisin asukkaille onkin suunniteltu mahdollisuutta hoitaa pienviljelmiä tai kasvimaata. Lisäksi on selvitetty maatilavierailujen mahdollisuutta.

Kodit ja yhteistilat

Palvelukodin kaikki 20 asukaspaikkaa on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea tarvitseville asukkaille.

Kodin ympäristö

Viihtyisästä naapurustosta löytyy ruokakauppa ja myös päiväkoti, joka mahdollistaa omalta osaltaan yhden kiinnostavan mahdollisuuden uusien yhteistyökumppanien löytämisessä.

Henkilöstö

Kodissamme työskentelee joukko sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisia. Arvostamme henkilöstön erityisosaamista.

Meille asukkaaksi

Palvelukotiin voi hakeutua asiakkaaksi olemalla yhteydessä kunnan palveluohjaukseen tai palvelujohtaja Santtu Harjulehtoon.