Onnikoti Veera

304597421_102200812632677_9036208965419076374_n
IMG-20220621-WA0004
IMG-20220621-WA0006
IMG-20220621-WA0007
previous arrow
next arrow

Onnikoti Veera on Lappeenrannan Sammonlahteen syyskuussa 2018 avautunut palvelukoti vammautuneille henkilöille.

Lappeenrannan Sammonlahdessa sijaitseva palvelukoti Onnikoti Veera tarjoaa pitkäaikaista asumispalvelua täysi-ikäisille vammautuneille ja neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille.

Asukkaiden yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa, yksilön hyvinvointi ja mahdollisimman omatoiminen elämä ovat toiminnan kulmakiviä. Onnikodeille on tärkeää, että jokainen asukas voi asua ja elää kuten haluaa, sekä keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin. Teknologiaa käytetään hoitotyön tukena muun muassa viriketoiminnassa sekä turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Yhteisöllisyyden mahdollistaa yksikön yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä piha- ja terassialueet, joissa asukkaat voivat viettää aikaa naapureiden sekä henkilökunnan kanssa.

Onnikoti Veerassa on 21 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 22,4–24,8 m2 välillä. Jokaisessa asunnossa on oma wc ja kylpyhuone sekä varaus minikeittiölle. Asukkaat kalustavat asuntonsa itse omilla huonekaluilla ja tekstiileillä. Esteettömät saunatilat mahdollistavat saunomisen apuvälineitä käyttäville sekä vilvoittelun ulkoterassilla. Suurimmassa osassa asunnoista on myös kulku suoraan omalle terassille, jossa voi nauttia luonnon läheisyydestä ja viihtyisästä pihapiiristä. Ulkoympäristöön on panostettu kasvisuunnittelulla ja luomalla kulkuväyliä ja polkuja hoivatalon läheisyyteen.

Onnikoti Veeran asukkaaksi voi hakeutua akuuttikuntoutusvaiheen jälkeen, suoraan kotoa tai muista palveluyksiköistä. Asukkaaksi hakeudutaan palveluohjauksen ja vammaispalveluiden kautta. Onnikoti Veeran asumispalvelut luokitellaan tehostetuksi palveluasumiseksi.

Onnikoti Veera sijaitsee Sammonlahdessa hyvien palveluiden, julkisten liikenneyhteyksien ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Asumispalveluyksikön sisäilmeen on suunnitellut tunnettu kuopiolainen arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo, jonka suunnittelemat hoivatalot on luotu kokonaisvaltaisesti toimiviksi edistämään hyvinvointia ja terveyttä, unohtamatta elämyksellistä tilakokemusta. Rakennuksissa valoisuus, väljyys ja miellyttävän rauhalliseksi luotu äänimaailma yhdistyvät omaleimaiseen suunnitteluun. Tilat on suunniteltu mieleenpainuviksi paikoiksi, joissa viihtyisyys ja toimivuus kulkevat käsi kädessä.