Onnikoti Koivu

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Asuminen meillä

Onnikoti Koivu valmistuu Likolahdenkadulle Äänekoskelle. Tarjoamme turvallisen ja viihtyisän kodin 15 kehitysvammaiselle.

Toiminta

Onnikoti Koivussa tullaan suunnitelmien mukaan hyödyntämään green care -osaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kodin päivätoiminnassa luonnonläheisyys on tärkeässä roolissa yhteisöllisyyden lisäksi. Luonnonläheisyys voi näkyä esimerkiksi siten, että asuinympäristön luonto, luonnonmateriaalit tai vaikkapa hoivakodin omat kotieläimet linkitetään inspiroivalla tavalla asukkaiden arkeen ja päivätoimintaan.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Koivusta löytyy 15 asukaspaikkaa. Uuteen palvelukotiin on suunniteltu myös oma keittiö, jossa kokkimme valmistaa maittavaa kotiruokaa päivittäin.

Asukkaiden erityisiin tarpeisiin vastaavien nykyaikaisten sisätilojen lisäksi Onnikoti Koivun yhteyteen on suunniteltu oma piha, jolla halutaan lisätä viihtyvyyttä kodissa entisestään. Kodin ulkopuolelle suuntautuva toiminta on Mehiläisen vammaispalveluissa tärkeää, toimintaa ei haluta rajoittaa vain kodin oman pihapiirin sisäpuolelle.

Kodin ympäristö

Äänekosken keskusta on aivan lähellä kotiamme kaikkine palveluineen.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen koulutettu ja lämmin henkilöstömme on asukkaidemme tukena ympäri vuorokauden.

Meille asukkaaksi?

Onnikoti Koivuun voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.