Onnikoti Oiva

Omakoti Oiva-2
5a02f8f06b62d325334422
5a02f8f00d428598305698
5a05440bb698a681853629
PlayPause
previous arrow
next arrow

Onnikoti Oiva tarjoaa vaativaa ympärivuorokautista palveluasumista vammautuneille ja vaikeasti vammautuneille aikuisille. Palvelemme mm. pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia vammautuneita aikuisia, joiden toimintakyky sekä tuen ja avustamisen tarve voi vaihdella merkittävästi. Asukkaamme voivat tarvita 1-2 työntekijän tukea tai avustusta lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissa tai niihin siirtymisissä. Asukkailla voi olla käytössä monia erilaisia apuvälineitä. Asuminen Onnikoti Oivassa voi olla asukkaan tilanteen ja toiveiden mukaan joko pitkäaikaista tai lyhytaikaista/ tilapäistä.

Asuminen meillä

Onnikoti Oiva on pieni, esteetön ja toimiva kymmenpaikkainen asumisyksikkö. Kotimme soveltuu paitsi vaikeasti vammautuneille myös neurologisia sairauksia sairastaville aikuisille (esim. Parkinson, MS-tauti).

Onnikoti Oivassa asetamme palveluasumiselle tavoitteet yhdessä asukkaan sekä hänen muun verkostonsa kanssa. Teemme mielellämme tiivistä yhteistyötä asukkaan läheisten ja kotikunnan edustajien kanssa.

Toiminta

Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys ja turvallisen ilmapiirin luominen. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntouttava hoitosuunnitelma. Yhteisiä tavoitteita työskentelyllemme Onnikoti Oivassa ovat mm. asukkaiden omatoimisen ja itsenäisen elämänhallinnansäilyttäminen sekä edistäminen. Tuemme ja rohkaisemme asukkaitamme omatoimisuuteen, olemassa olevan toimintakyvyn säilyttämiseen. Asukkaita tuetaan itsenäisessä päätöksenteossa kuntouttavaa työotetta käyttäen

Tavoitteenamme on turvata asukkaillemme mahdollisimman korkea elämänlaatu, arvostava ja kunnioittava tuki arjen haasteissa sekä turvallinen, viihtyisä sekä virikkeellinen asuinympäristö. Kaikki toimintamme on asiakaslähtöistä, asukkaiden yksilöllisyyttä kunnioittavaa sekä yhteisöhoidon toimintatapoja noudattavaa.

Kodit ja yhteistilat

Kaikilla asukkailla on käytössä hengen huoneet. Huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Lisäksi kerran viikossa käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme.

Kodin ympäristö

Onnikoti Oivan asukkailla on mahdollisuus ulkoilla talon esteettömällä vehreällä sisäpihalla. Kodin ympäristöstä löytyy myös puistoja ulkoilua varten

Henkilöstö

Onnikoti Oivan ammattitaitoinen ja lämmin henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Henkilökuntamme on koulutettua sekä sitoutunutta. Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä koulutuksilla. Henkilökunta on mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Meille asukkaaksi

Valitessasi asuinpaikkaasi voit tulla tutustumaan Onnikoti Oivaan etukäteen.

Meille voit tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella sekä määrätyistä kaupungeista palvelusetelillä, sopimalla siasta oman paikkakuntasi sosiaalityöntekijän kansssa. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Kotimme sijaitsee Vantaalla kehäradan varrella, Louhelan juna-aseman vieressä. Pääset meille kätevästi P-junalla.

Talon takana on runsaasti parkkitilaa.