Onnikoti Runo

5a03177e089cc958077171
5a03177c77a64029801493
5a03177cca01e138759257
5a03177cedbf9180955584
5a03177da231a994427885
PlayPause
previous arrow
next arrow

Onnikoti Runo tarjoaa autetun asumisen palveluja nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Onnikoti Runo sopii kodiksi henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista turvaa ja huolenpitoa.

Onnikoti Runo soveltuu myös henkilöille, jotka etsivät kotia, jossa harjoitellaan tulevaisuuden itsenäisempää asumista. Onnikoti Runosta voidaan luoda suora polku omaan asuntoon, johon tuttu henkilökunta antaa tarvittavan ohjauksen ja tuen. Ohjatussa asumisessa asutaan omassa vuokra-asunnossa, johon ammattitaitoinen henkilökuntamme antaa räätälöidyn ohjauksen ja tuen. Ohjatun asumisen asukkaat voivat tulla Onnikoti Runoon tapaamaan kavereita, osallistua järjestämiimme tapahtumiin sekä saada ohjausta ja tukea myös paikan päällä vuorokauden ympäri.

Asuminen meillä

Kotimme on esteetön ja yhteistä tilaa on paljon. Jokaisessa ryhmäkodissa on upeat ja isot terassit ja suora kulku turvalliselle piha-alueelle. Jokainen asukas sisustaa oman kotinsa omilla huonekaluilla ja tavaroillaan mieleiseksi.

Asukkaamme Kristiina kuvailee asumistaan Onnikoti Runossa seuraavasti:”Onnikoti Runossa oppii näkemään missä on hyvä ja missä tarvitsee apua, se on kehittymistä. Runossa on myös turvallista, ei tarvitse pelätä”.

Onnikoti Runossa jokainen aamu on uusi mahdollisuus!

Toiminta

Johtoajatuksemme on ihmisen oikeus hyvään, elämän makuiseen elämään ja turvalliseen arkeen. Onnikoti Runossa kiinnitetään erityistä huomiota itsemääräämisoikeuden toteutumiseen ja yhteisölliseen vaikuttamiseen, sekä aktiiviseen rooliin kansalaisena, osana muuttuvaa yhteiskuntaa.

Jokaiselle asukkaalle luodaan yksilöllinen suunnitelma, jota tarkastellaan määräajoin. Suunnitelma perustuu elämänkaariajatteluun, jossa asukkaan kanssa yhdessä laaditaan tavoitteet, jotka ohjaavat toimintakyvyn kehittymiseen tai ylläpitämiseen tutussa ympäristössä tai normaalin elämänpiirin ulkopuolella.

Kodit ja yhteistilat

Onnikoti Runo valmistunut vuonna 2012. Suunnittelussa olemme onnistuneet erinomaisesti. Lämminhenkiseen ja avaraan kotiimme kuuluu 18 asukashuonetta, jotka on jaettu kolmeen ryhmäkotiin. Asukashuone on noin 25 m2 ja huoneeseen kuuluu oma wc- ja suihkutila.

Kodin ympäristö

Onnikoti Runo sijaitsee vehreässä ja rauhallisessa Länsinummen kaupunginosassa. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja lähipalvelut ovat kävelymatkan päässä. Kaupungin keskustaan pääsee helposti monilla eri bussilinjoilla.

Henkilöstö

Henkilökunnan erityisosaaminen näkyy ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa, toiminnan terapeuttisuuteen panostamisessa siten, että asukkaiden yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnot tulevat huomioiduksi sekä kommunikaatio ja yhteistyötaitojen vahvistamisessa.

Meille asukkaaksi?

Kerromme mielellämme lisää Onnikoti Runon toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Tulo-ohjeet

Onnikoti Runoon on helppo tulla. Turun kauppatorin pysäkeiltä pääsee Onnikoti Runoon monilla eri bussilinjoilla mm. linjat 2, 2B, 300, 301, 302, 303 pysäkit sijaitsevat kätevästi lyhyen kävelymatkan päässä kodistamme. Autolla meille on myös hyvä tulla, koska sijaitsemme loistavasti Turun ohikulkutien kupeessa, lähellä Raision Ikean liittymää. Meillä on myös hyvät ilmaiset parkkipaikat talon pihalla.