Onnikoti Veeruska ja Vilhola

Tarjoamme ympärivuorokautista asumispalvelua ja palveluasumista kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville aikuisille.

nettisivuille1
nettisivuille2
nettisivuille3
nettisivuille4
nettisivuille5
nettisivuille6
previous arrow
next arrow

Asuminen meillä

Yksikkömme sijaitsevat maalaismaisemissa ja yhteisömme muodostuu kolmesta eri asuinrakennuksesta. Pihapiirissämme on yhteistyötalli Vikkelä sekä päivätoimintatila Tuulia.

Veeruska

Veeruskaan kuuluu 11 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 6 palveluasumisen paikkaa, jotka sijaitsevat erillisessä rakennuksessa. Päärakennus on valmistunut vuonna 2011 ja tilat ovat nykyaikaiset sekä kodikkaat. Päärakennuksessa on yhden hengen asuinhuoneita, joissa on jaetut WC-tilat sekä yhteiskäytössä on sauna, kylpyhuone sekä oleskelutilat. Kodissa on suuri keittiö, jossa valmistuu ruuat suuremmallekin väelle.

Palveluasumisen rakennus on valmistunut vuonna 2012. Asuinhuoneet ovat tilavia ja niissä on oma kylpyhuone. Olohuone, keittiö ja sauna ovat asukkaiden yhteiskäytössä.

Vilhola

Vilholassa on 9 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Vilhola on kodikas omakotitalo, jossa voidaan nauttia leivinuunin lämmöstä. Jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone. Vilholan kodissa asustaa kaksi kissaa nimeltänsä Nipsu ja Tupu. Yhteisiin tiloihin kuuluvat tupakeittiö, olohuone, 3 WC:tä sekä saunatilat.

Toiminta

Tarjoamme ohjattua päivä- ja työtoimintaa asukkaillemme jokaisena arkipäivänä. Toimintaamme ohjaa Green Care-ajattelu. Hyödynnämme asumisympäristön luontoa, luonnonmateriaaleja sekä eläimiä päivittäisissä toiminnoissamme. Yhteistyötalli Vikkelässä asustelee hevosia ja possuja. Yksiköihimme ovat tervetulleita ja toivottuja myös ohjaajien koirat. Luonnon ja eläimien kunnioittaminen on toiminnassamme keskeistä.

Asukkaillamme on mahdollisuus osallistua jokapäiväisiin arkiaskareisiin, kuten ruoanlaittoon, pyykkihuoltoon ja siivoukseen.

Tavoitteemme toiminnassamme on, että asukkaamme kokevat arjen mahdollisimman mielekkäänä. Kehitämme ja ylläpidämme asukkaidemme toimintakykyä sekä huomioimme jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet. Eniten yksiköistämme hyötyvät asukkaat, jotka haluavat elää ja työskennellä maalla eläimiä hoivaten, liikkuen ja luonnosta nauttien.

Kotiemme ympäristö

Yksikkömme sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla maaseudun rauhassa Kuopiossa, Savulahden kylässä. Kuopion keskustasta matkaa yksiköihimme on noin 40km.

Henkilöstö

Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Ohjaajilla on osaamista myös luonto- ja eläintoiminnasta.

Meille asukkaaksi?

Asukaspaikoista voi tiedustella yksikön johtajalta tai olemalla yhteydessä oman kunnan vammaispalveluihin.